Osjećajte se poput patricija iz 17. stoljeća u srcu stare gradske jezgre

Dobro došli u Villu 5db, čije impozantne i potpuno opremljene sobe zajedno s vrhunskom lokacijom čine savršen spoj za vaš odmor u Dubrovniku. Ta fantastična barokna palača na glavnoj ulici, poznatoj kao Placa ili Stradun, tek je nekoliko koraka udaljena od gotovo svega što grad, koji je dodan na UNESCO-ov popis Svjetske baštine, nudi. No boravak u Villi 5db nije tek podesan – sve u njoj izrađeno je po mjeri i namješteno tako da možete istinski uživati u svom odmoru.

Ekskluzivan smještaj

Uživajte u pogodnostima deluxe soba u samom srcu Dubrovnika

Ova obnovljena palača smještena je na samoj glavnoj ulici i nudi ekskluzivan smještaj putnicima koji žele upoznati način života domaćeg stanovništva te posjetiti najvažnije znamenitosti smještene tek nekoliko koraka dalje.

Sadržaji koje nudi Villa 5db
& dodatne usluge

Villa 5db nudi brojne pogodnosti i sadržaje koji će nadmašiti sva vaša očekivanja – od prestižnih in-home usluga do odabranih dodataka. U cijenu sobe uključen je i vrhunski doručak u slavnoj Grandskoj Kavani Arsenal, svega minutu hoda od Ville, u neposrednoj blizini glavnoga gradskoga trga Luže. Osim toga, slobodno nam se javite želite li dogovoriti prijevoz iz zračne luke, razgledavanje grada uz privatnog vodiča ili izlet.

USLUGE VILLE

UNESCO zaštita

muzeji

Villa 5db Dubrovnik Villa

doručak 

recepcija

čaj & kava

usluga pranja odjeće

rezervirajte izlet

rezervirajte prijevoz

SADRŽAJI U SOBAMA

SADRŽAJI U SOBAMA

Otkrijte očaravajuću povijest Dubrovačke Republike & živopisni život u dubrovačkoj povijesnoj jezgri

Predivna Villa 5db bila je dom generacijama patricija i građana bogatog pomorskog grada-države poznatog pod nazivom Dubrovačka Republika (1358.-1808.). Stoljećima je Dubrovnik bio od strateške važnosti zahvaljujući svom položaju na trgovačkom putu između Istoka i Zapada. Pomorstvo i trgovina predstavljali su temelje tog malog, ali moćnog grada-države.

Glavna dubrovačka ulica – Placa ili Stradun – danas je pod UNESCO-vom zaštitom, no njezin je izgled stoljećima nepromijenjen. Jedna je od najčuvenijih ulica u Hrvatskoj, a spaja zapadni (Vrata od Pila) i istočni (Vrata od Ploča) ulaz u grad. Oduševit će vas fantastičan pogled na uličice popločane vapnenačkim pločama, kuće i crkve koje u sebi skrivaju mnogobrojne priče o dubrovačkoj prošlosti.

Sve najvažnije znamenitosti iz slavnih vremena Dubrovačke Republike tek su nekoliko koraka udaljeni od vile, uključujući i Veliku Onofrijevu česmu, gradske zidine s brojnim kulama i utvrdama, palaču Sponzu, gradski zvonik, Orlandov stup, Knežev dvor, katedralu, crkvu sv. Vlaha i Skaline od Jezuita.

Placa ili Stradun, uglačana, široka ulica popločana vapnencem, i danas je pozornica na kojoj se odvijaju najvažnija događanja u gradu, uključujući svečanost otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara. Osim toga, ta je ulica puna života i njom svakodnevno prolaze brojni turisti, ali i domaće stanovništvo.

Povijesna dubrovačka jezgra pješačka je zona. Prođete li trgovima i uskim uličicama grada, naići ćete i na zelenu tržnicu sa svježim voćem i povrćem, kao i brojne trgovine koje nude ručno izrađene suvenire i darove, te restorane, kafiće, barove i pubove.

Ako ste ljubitelj HBO-ove serije Igra prijestolja, svakako ćete uživati u Kraljevu grudobranu, posjećujući poznate filmske lokacije, uključujući zidine, kule i utvrde, skaline, brojne uličice i lučice. Glavna uloga Dubrovnika u spomenutoj seriji potaknula je i druge filmaše da svoje filmove snime baš ovdje, pa se tako grad može vidjeti i u filmovima kao što su Ratovi Zvijezda: Epizoda 8 – Posljednji Jedi i Robin Hood. S obzirom na to da je Dubrovnik popularna destinacija za mnoge poznate osobe, nemojte se iznenaditi ako ispod vašeg prozora prođe netko od njih.

Lokacija

Adresa: Između Polača 10, 20000 Dubrovnik

U središtu Starog grada Dubrovnika
2 minute pješice od najbliže plaže

Vremenska prognoza

21° C
clear sky

Imate li pitanja ili posebnih želja?

Rezervacije, prodaja i concierge

PON – NED
10:00 – 24:00

CHECK IN
od 13:00 

CHECK OUT
do  10:00

Pravne informacije i zaštita privatnosti | Opći uvjeti poslovanja agencije | Sva prava pridržana © Villa 5db,  2023 | Web dizajn Apropo